2018 – #Mindentegylapra! – közművelődési plakátpályázat

Egyre nagyobb a jelentősége annak, hogy az erősödő „vizuális zajban” plakátjaink hogyan szólítják meg a potenciális érdeklődőket, és az információ átadása mellett hogyan ösztönözik őket arra, hogy részt vegyenek az eseményeken. A jó plakát elkészítéséhez már nemcsak technikai tudásra, de jó adag kreativitásra is szükség van. A Magyar Népművelők Egyesülete ezért ebben az évben is meghirdeti plakátpályázatát a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat és a kultúrházak tevékenységének népszerűsítése érdekében.

 • Pályázatot nyújthat be:

  Közművelődési feladatot önállóan vagy integráltan ellátó intézmények, feladatellátó civil szervezetek, plakátot készítő grafikusok vagy tervező műhelyek. Várunk minden olyan, a szervezetek programjait, munkáját népszerűsítő plakátot, amelyet egyedi grafikai igénnyel készítettek a kiadók.

 • A pályázat benyújtásának feltétele:

  A pályázó az általa 2017-ben készítette saját alkotásával pályázhat. A pályázó a pályamunka online feltöltésekor felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunkán szerepelő tartalom jogtulajdonával rendelkezik.

 • A pályázat benyújtása:

  A pályamunka benyújtása elektronikusan a www.kulturhazak.hu weboldal Pályázatok/ Plakátpályázat menüpontján keresztül lehetséges 2018. január 1-je és 2018. február 4-e között.

  Az adatlap kitöltését követően a pályázónak fel kell töltenie a pályamunkát pdf vagy jpg formátumban.  Egy pályázó maximum 5 pályamunkát nyújthat be. A fájlok elnevezésekor kérjük az alábbi formulát használni: ékezet nélkül: szerző neve_esemény neve_esemény települése, Budapest esetében kerülete.

  Kérjük a pályázókat, hogy a regisztrációnál megadott e-mail címüket a pályázati időszakban és azt követően a kiállítás megnyitójáig folyamatosan figyeljék!

  A zsűrizést követően értesítjük a pályázóinkat arról, hogy pályamunkájuk bekerült-e a kiállítandó alkotások közé. Amennyiben igen, a pályázónak meg kell küldenie a plakátot nyomtatásban, az eredeti kiadás szerinti méretben és minőségben.

 • Kiállítás:

  A legjobbnak ítélt maximum 40 plakátot a Magyar Népművelők Egyesülete Vándorgyűlésén kiállítás keretében mutatjuk be. Ezen felül a Kultúrházak éjjel-nappal akció internetes felületein is megjelentetjük.

 • Értékek, zsűrizés:

  A pályamunkákat a Magyar Népművelők Egyesülete által felkért grafikus, közművelődési, PR és fotós szakemberekből álló zsűri értékeli.

 • Díjazás:

  I. helyezés: 100 000 Ft
  II. helyezés: 75 000 Ft
  III. helyezés: 50 000 Ft